Facet slijpen van glas bij Ariba Glass Specials

Bij Ariba Glass Specials Den Haag slijpen wij facetranden aan glas en spiegels. Facet geslepen glas wordt regelmatig toegepast bij binnendeuren, spiegels, tafelbladen en soms ook bij buitenramen of glas voor in de voordeur.

Facet slijpen van glas
Facet slijpen van glas

Wat is facet slijpen?

Facet geslepen glas heeft zijn toegevoegde waarde bewezen als het gaat om glaswerk dat zich estetisch gezien onderscheidt van gewoon glas en spiegelwerk.

Bij facet slijpen wordt er een brede rand aan het glas geslepen

 

Het ‘breken’ van de zichtlijn en of van de spiegeling zorgt ervoor dat het oog automatisch naar facet geslepen glas en spiegels getrokken wordt.

Facet geslepen glas geeft uw spiegel of glasplaat een chique look

 

Meer dan honderd jaar geleden werden glas en spiegels al facet geslepen. Dit was toen nog arbeidsintensief handwerk. Tegenwoordig worden de meeste ruiten volautomatisch of halfautomatisch geslepen. De productietijd is hierdoor vele malen korter geworden en de slijpkwaliteit constanter.

 

De meest voorkomende facetrand is ongeveer 25mm breed. Ook facetranden van 20mm en 30mm komen veel voor. Met ons machinepark kunnen wij facetslijpen van 5 t/m 50mm breedte.

 

Glas en spiegels worden bij ons vanuit voorraad bewerkt. Daardoor zijn vaak korte levertijden mogelijk om voor u een prachtige facet geslepen ruit of spiegel te maken.