Facet slijpen van glas bij Ariba Glass Specials

Bij Ariba Glass Specials Den Haag slijpen wij facetranden aan glas en spiegels. Facet geslepen glas wordt regelmatig toegepast bij binnendeuren, spiegels, tafelbladen en soms ook bij buitenramen of glas voor in de voordeur.

Facet slijpen van glas
Facet slijpen van glas

Wat is facet slijpen?

Facet geslepen glas heeft zijn toegevoegde waarde bewezen als het gaat om glaswerk dat zich estetisch gezien onderscheidt van gewoon glas en spiegelwerk.

 

Het ‘breken’ van de zichtlijn en of van de spiegeling zorgt ervoor dat het oog automatisch naar facet geslepen glas en spiegels getrokken wordt.

 

Meer dan honderd jaar geleden werden glas en spiegels al facet geslepen, dit was toen nog een arbeidsintensief werk. Tegenwoordig worden de meeste ruiten volautomatisch of halfautomatisch geslepen. De productietijd is hierdoor vele malen korter geworden en de slijpkwaliteit is veel constanter geworden.

 

De meest voorkomende facetrand is ongeveer 27mm breed. Ook 20mm, 30mm en 35mm brede randen komen nog altijd veel voor. Met ons machinepark kunnen wij facetslijpen van 5 t/m 50mm breedte.

 

Glas en spiegels worden bij ons vanuit voorraad bewerkt. Daardoor zijn vaak korte levertijden mogelijk om voor u een prachtige facet geslepen ruit of spiegel te maken.